Nyári tábor volt 5-8. osztályosoknak Pálpatakán

Az idei évben is egy kis lelkes Keresztirány csapattal, több kedves barátunkkal és 33 résztvevővel közösen Gyertek Ünnepelni mottóval tartottunk Bibliatábort 5-8. osztályosoknak a már sokak által ismert és kedvelt táborhelyen, Pálpatakán.

A majdnem egy egész hétig tartó táborban lehetőségünk volt megnézni, hogy mit is jelent az ünnep: öröm, hálaadás, találkozás. Megtudtuk, hogy csak az tud ünnepelni, aki szabad, aki tud örülni, hálát adni azért, amije van, és ami ő maga. Ugyanakkor az egész életünk nagy ünnep, ha beengedjük Jézust. Megünnepeltük azt is, hogy Isten sokkal közelebb van hozzánk a Szentlélek által, mint bárki más, Ő bennünk él és akar cselekedni, ha befogadjuk és engedjük neki. Meg vagyunk hívva barátainkkal együtt Isten nagy Bulijára a Mennybe, és megtudtuk, hogy ha Isten Fiának barátai vagyunk, akkor Isten népéhez tartozunk, és ott lehetünk azon az ünnepen, amelyet a földi ünnepek messze nem érnek utol.

De szó esett a párkapcsolatról, tisztaságról is egy fórum keretén belül, lehetőség volt tabu témákról kérdezni és a kérdéseket megvitatni fiúk és lányok között. Mindezek mellett nem maradtak el a kiscsoportos beszélgetések az elhangzott témákról és a kiscsoportos tevékenységek sem, ahol együtt munkálkodott a csapat a többi táborozót szolgálva munkájukkal.

Ez alkalommal nemcsak a tábor végén volt akadályverseny, hanem az egész tábor alatt minden nap akadt valami akadály vagy megoldandó feladat, de ezek mellett nem maradtak el a sporttevékenységek sem, mint a métázás, focibajnokság, pingpongbajnokság, tollas bajnokság, vizes lufi dobálás. Külön élmény volt, amikor majdnem elmaradt a focibajnokság, mert eleredt az eső, de bementünk a kultúrházba közösen imádkozni és a csapat örömére tovább álltak a felhők.

A tábor végi akadályversenyen aztán gyakorlatba ültettük mindazt, amit tanultunk, és sok kihívás elé állítottuk a kiscsoportok tagjait. Emellett sok műhely várta a fiatalokat, mint például bogozás, képeslapvarrás, üzenő pálca készítése.

Külön köszönet a helyi plébánosnak, Bordi Jánosnak és az igazgató úrnak, Csutak Attilának, hogy ebben az évben is a vendégszeretetüket élvezhettük. Az Úr áldása kísérje életüket és munkájukat!

A szolgáló csapatnak is köszönöm, hogy lelkiismeretesen, odaadóan és fáradságot nem ismerve, szeretettel szolgálhattunk együtt. Legyen mindenért dicsőség Istennek és a szolgálat öröme maradjon nekünk az Úr áldásával együtt.