Művészeti tábor volt Pálpatakán

Művészeti tábor Pálpatakán

 

A Keresztirány Katolikus Ifjúsági Szolgálat idén is, az elmúlt évekhez hasonlóan, néhány lelkes fiatal munkája segítségével megtartotta a Művészeti tábort Pálpatakán augusztus 3-10 között.

A táborban harminckilenc fiatal vett részt Nagyváradról, Brassóból, Gelencéről, Szentegyházáról, Székelyudvarhelyről, Nyárádremetéről és Csikszereda környékéről.

Az idei tábor címe A nagy utazás volt. Augusztus 3-án nagy utazásra indultunk a résztvevőkkel, és együtt vonultunk a választott néppel Egyiptomból egészen az Ígéret földje határáig, napról napra meg-megállva és elidőzve a kivonulás egy-egy fontosabb állomásánál.

Az út során találkoztunk Mózessel, és megtudtuk, hogy mi is kiválasztottak vagyunk. Istennek velünk is terve van, ahogyan Mózessel is terve volt, nem véletlenül élünk és vagyunk. Megnéztük azt is, hogyan szabadította meg és hívta ki népét az Úr Egyiptomból, és megtudtuk, hogy Isten mindannyiunkat hív ma is, hogy az Ő népe legyünk és a legjobbat akarja nekünk. Aztán elkísértük a választott népet a pusztába. Jelen voltunk a szövetségkötésnél, mikor a nép szövetséget kötött Istennel, és melynek feltételeként Isten a Tízparancsolatot adta népének. Ennek nyomán mi is tüzetesebben megvizsgáltuk őket és megtudtuk, hogy ezek a parancsok valójában minket óvó életmentő korlátok, mint az autópálya mentén lévő védőkorlátok. Ezek után, aki akarta, megújíthatta szövetségét Istennel, és mivel egyedül gyengék vagyunk, kértük Istent, hogy Szentlelkével segítsen bennünket.

Másnap délelőtt lehetősége volt mindenkinek sátrat verni egyedül a pusztában és elbeszélgetni Istennel, ahogy Mózes is tette.

Utána a Kánaán földjére küldött felderítőktől megtudtuk, hogy nem mindegy, kinek a véleményére adunk, milyen emberek, barátok vesznek körül minket, milyen társaságba tartozunk és kiket követünk.

Mindezek mellett még szó esett a párkapcsolatról, tisztaságról, hallhattunk egy érdekes előadást a szerelem hormonális hátteréről, valamint szó esett még a Facebook-használatról, annak életünkre gyakorolt hatásairól, előnyeiről és veszélyeiről egyaránt. Mindkét témában fórumbeszélgetést is tartottunk.

Mindezek mellett nem maradtak el a műhelyek sem (társasági tánc, gitár, színi, festés, fotó és cre-activity), a közös játék, buli, kirándulás, akadálypálya, lovaglás és a közös szentmisék sem, melyek a nap fénypontját jelentették. Ezúton is köszönjük Kasza Laci papbácsinak a szolgálatát.  

 

Néhány visszajelzés a résztvevők részéről:

 

"Azt mesélném el, hogy nagyon jók voltak a műhelyek, sokat barátkoztunk, nevettünk és tanultunk, nem csak egymástól, hanem a tanításokból is. Jó volt megtapasztalni Isten szeretetét."

 

"Megéri eljönni, mert sokat lehet tanulni, épülni, tapasztalni és erősödni a hitben. Na meg új barátokra tehetünk szert:)."

 

"Megéri eljönni a táborba, mert nagyon jó. Nagyon sok mindent meg lehet tanulni Istenről, sok barátot lehet szerezni és a szervezőkkel nagyon jól lehet szórakozni. Mindig nagyon jó programokat csinálnak és mindenki nagyon jó fejJ. "

 

"Beleláthattunk abba, hogy más módja, útja is van az Istennel való kapcsolatunk megélésének. Tanultunk egymástól, elsősorban élettapasztalatokat hallva és sok kicsi "kincset" fedezhettünk fel az emberekben. Én azt mesélném el másoknak, hogy szét kell nézni a világban, hogy mások (különböző lelkiségek) hogyan élik a keresztény életüket, meg kell ismerni az utakat, hogy kiválaszthassuk melyik a legjobb számunkra."

 

"Én azt mesélném el, hogy nagyon vagány volt ez a tábor és Isten szeretetét tapasztaltam. Éreztem a szentségimádáson, hogy ég bennem valami és ez a valami a Szentlélek volt, és nagyon csodálatos élmény volt. "

 

Hálás köszönet mindazoknak, akikkel együtt szolgálhattunk a fiatalok felé és tapasztalhattuk a Jóisten bőséges áldását és kegyelmét.

Isten fizesse és áldja meg mindazokat, akik anyagiakkal vagy imáikkal támogattak bennünket!

Istené legyen minden hála és dicsőség!

Képek:https://www.facebook.com/media/set/?set=a.628509740515578.1073741857.522827164417170&type=1

Összefoglaló videó: http://www.youtube.com/watch?v=Tw0mL-uuYak&feature=youtu.be