Kincskereső lelkinap a Báthoryban!

Rövid szervezkedés után a Keresztirány Kolozsváron tartózkodó csapata, úgy döntött, hogy szervez egy nagyböjti lelki napot a 9-12.-es kolozsvári diákoknak a „Báthory István” Elméleti Líceumban. A sok nagyböjti lelki program, de más kulturális rendezvények miatt, április 5.-re, egy szombatra esett a választás.

A nap egy játékos ismerkedéssel indult, amikor a résztvevők és a szervezők is jobban megismerhették egymást. Ezek után meghallgattuk T. Kiss Endre Szt. Mihály plébánián szolgáló segédlelkész szavait a mai világ hol fedezi fel a kincseit, értékeit és, hogy ehhez képest mi magunk a világ kincseihez képest Istennek mennyi mindent megérünk. Egy rövid ebédszünet után, a résztvevők elindultak az iskola már előre elkészített termeiben kincseket keresni. Összesen 4 állomás volt, ahol a résztvevők egy csapatként kellett megoldják a feladatokat, majd a megoldásokat egy kincsgyűjtő kártyára fel kellett írják. A nap egy kiértékelő körrel zárult, amelyben mindenki elmondta a saját értékeit, kincseit és meglátásait a programmal szemben.

Hálás köszönet a T. Kiss Endre segédlelkésznek, hogy vállalta témát és, hogy gondolataival gazdagította napunkat, a „Mécses” Karizmatikus egyetemista közösségnek, hogy vállalta a szolgálatot, és a Keresztirány munkatársainak a támogatást és a fáradozást. Isten fizesse!