Keresztirányos elköteleződés 2015

Az idei Keresztirányos elköteleződésnek ismét a kisbácsi plébánia adott helyett október 23-25. között, ahol 19-en töltöttük együtt a hétvégét egymással és a Jóistennel. Az elkötelezett keresztirányosok mellett meghívtuk a tavalyi évben Magyarországon szervezett IFI sziget erdélyi résztvevőit is, hogy a jövőben közösbe tegyük velük együtt, amit az elmúlt években tanultunk, tapasztaltunk, és ez által építsük tovább Isten országát az erdélyi ifjúság körében.
Az este folyamán arra éleztük ki a szemünket, hogy felfedezzük és hálát adjunk, mindazért a kegyelemért, irgalomért és ajándékért, amelyek láthatóak vagy épp mi fel sem fedeztünk, de általuk Isten cselekedett bennünk, közöttünk és általunk az év folyamán.
Szombat délelőtt Reni hozta el számunkra mindazt, amit az ICCRS varsói konferenciáján hallott, tapasztalt, különösen Michelle Moran tanítását - Remény Európa számára -, amiből, úgy láttuk, sok minden ránk is vonatkozik. Mi is gyakran körülnézünk, látjuk a kihívásokat, mindazt, ami nem megy elég jól, és ha csak erre tekintünk, akkor elveszítjük azt, hogy meglássuk a lehetőségeket, ami által ellopja a gonosz tőlünk az evangélium reményét. Új elmére, új gondolkodásmódra van szükségünk. Nem emberi, nem a világ szerinti, hanem az Úr gondolataira, ami remény és öröm. A tekintetünket pedig fel kell emelnünk a földről, és meg kell engednünk a Szentlélek világosságának, hogy átjárja gondolatainkat, szívünket, életünket, és újra lángra lobbantson bennünket. Ezt követően imában folytattuk az alkalmat, kérve a Szentlelket, hogy adjon megújulást, új reményt, új tüzet úgy a személyes életünkben, mint a szolgálatunkban.
Délután folytattuk a megosztásokat, hogy ki hogyan élte meg a szolgálatát ebben az évben, milyen örömei, nehézségei voltak, és hol látja magát a következő évben a keresztirányon belül.
Ezt követően, az szombati nap csúcspontjaként ünnepélyese keretek között minden jelenlévő elköteleződött a Keresztirányban a következő évre, amelyből 14 személy munkatársnak köteleződött el és 5 személy szimpatizánsnak. A közös fényképkészítés után folytattuk az esténket egy kis sütizgetéssel, borozgatással és beszélgetéssel.
Vasárnap délelőtt az előretekintés volt előtérben, programokkal és feladatokkal kapcsolatos dolgokat beszéltünk át, továbbá, hogy a jövőben prioritásként tekintjük a következő generáció bevonását és képzését. A megosztások és az elmúlt év tapasztalatai alapján a tanács átalakítására és megválasztására került sor. Az idén szűkebb tanács vezeti a Keresztirány szolgálatát, amelynek a felépítése a következő: Görbe Csaba a külső kapcsolatokért felelős, Jére Noémi a belső kapcsolatokért felelős, Bereczki Zsolt gazdasági felelős, Szilágyi László szupervizor, André Zsófia titkár.
A Jóisten áldását kérjük mindazokra, akik az elmúlt évben imáikkal, anyagi javaikkal vagy bármi mással támogattak bennünket!
Hála és dicsőség Istennek mindazért, amit ezen a hétvégén cselekedett!