Keresztirány nyári nagytábor volt Újtusnádon

A Keresztirány Ifjúsági Szolgálat idén július 23-30 között, Újtusádon tartotta a 9-12 osztályosoknak szóló nyári nagytáborát. A tábor programnak az Imets Fülöp Jákó Általános iskola adott otthont. A fiatalok Csíkszereda, Brassó, Székelyudvarhely, Nagyvárad, Nagykároly és Marosvásárhely környékéről indultak útnak és a szervezőkkel együtt a szálláshelyre 40 személy érkezett meg. A tábor témája az Ószövetségi József története volt, amely segített a résztvevőknek megismerni Isten igazi arcát és az Ő Szentlelkével eltelve növekedni, gyógyulni, erősödni. A táborban 13 fiatal szolgált, akik közül hárman először vettek részt a Keresztirány Ifjúsági Szolgálat által szervezett táborban. A szervező csapat magját keresztirányos munkatársak képezték és őket erdélyi ifjúsági csoportokban szolgáló fiatalok segítették. A táborban a szentmiséket, gyóntatást és különböző lelki feladatokat T. Csont Ede tusnádi plébános végezte, aki a tábornak lelki otthont és biztonságot adott. Ezúttal is szeretnénk megköszönni a szívélyes fogadását és törődését. A tábort Bereczki Zsolt és Görbe Csaba páros vezette és koordinálta. Elmondásuk szerint: ,,A táborban Isten csodáit tapasztalták meg, hisz az Ő jelenléte nagyon is valóságos, érezhető, tapintható volt"

 

A programról röviden elmondható, hogy a tábor első napjában az ismerkedésé volt a főszerep, míg a második nap a fiatalok megértették, hogy Isten ígéreteire igenis rá lehet állni és álmodni, tervezni lehet vele. A következő nap a bűnről volt szó és az apró döntések fontosságáról, amellyel Istent választhatjuk a bűnnel szemben, ezáltal a hitben növekedhetünk. Ezt egy esti erőt próbáló akadályverseny követte. Az ötödik nap a táborlakók közösen megmászták a Sólyomkő csúcsát és Tusnádfürdőn városszemlét tartottak. Este a szervezők egy imaestet készítettek elő, ahol a hit megerősítésében a Szentlélek munkálkodott és a fiatalok gyakorlatban is megtapasztalhatták az Ő jelenlétét. A hatodik nap, délelőtt a fiatalok meglátogatták az újtusnádi borvízgyárat és megfigyelhették, hogyan alakul a földből feltörő forrásvízből palackozott ivóvíz. Délután a kapcsolatok és azokban való gyógyulás kapott teret, este pedig a párválasztás és tiszta párkapcsolatról volt szó. Az utolsó nap a táborvezető a záró témán keresztül abban erősítette meg a résztvevőket, hogy hazamenve ők Isten gyermekei maradnak és ezt senki sem veheti el tőlük.

A tábor egy nagyon áldásos és kegyelemmel teljes hét volt, úgy a szervezők, mint a résztvevők számára, akik elmondása szerint jövőre július utolsó hetében egy biztos programjuk van, az pedig a Keresztirány nyári nagytábor.

A táborról több kép és információ a Keresztirány weboldalán (www.keresztirany.ro) és a Keresztirány facebook oldalán (https://www.facebook.com/Keresztirany/) található.