Keresztirány 2013–ban

„Mert minden belőle, általa és érte van. Dicsőség neki mindörökké!”(Róm 11,36)
Istentől kapott szolgálatunk kegyelmeit és az ebből származó örömünket szeretnénk veletek megosztani. Hála és dicsőség Istennek mindazért a bőséges kegyelemért, amelyet a 2013-as évben végbevitt bennünk, közöttünk és általunk.
Április 5-7. között ifjúsági találkozóra került sor Székelyudvarhelyen, amelynek megszervezésében a Keresztirány csapata és az udvarhelyi Pitypang közösség együtt munkálkodott.
Ezen a nyáron A nagy utazás mottóval tartottunk bibliatábort 7-10 éves gyerekeknek Ivóban.
Pálpatakán és Simerián került megszervezésre a 11-13 éves korosztálynak szóló bibliatábor Az igazi kincs mottóval.
A nagyobb korosztálynak 2 táborunk volt Pálpatakán. Júliusban a Hagyományőrző táborunk és augusztusba a Művészeti táborunk.
Nagy volt az érdeklődés a Páratlan Páros lelki napok iránt, amelyet áprilisban és decemberben tartottunk Kolozsváron az Egyetemi Lelkészséggel együttműködve, novemberben Marosvásárhelyen és december elején Sepsiszentgyörgyön.
Júniusban a Mária Rádióval együttműködve elindult a Páratlan Páros műsor, amiben a fiatalok a jövendőbeli párjukért, tiszta szerelemért, jó férjért/feleségért és még hasonló szándékokért imádkoznak, és megosztják tapasztalatainkat, véleményeinket a hallgatókkal.
Az idei évben is igyekeztünk ifjúsági csoportokat látogatni, munkatársaink több olyan plébániai ificsoportba tettek látogatást, amelyekkel már kapcsolatunk van, és plébániákról is érkezett meghívás.
Márciusban a Koktél nevet viselő ifjúsági programunkkal látogattunk Marosvásárhelyre, adventi lelki napot tartottunk Simerián és karácsonyi előadással is készültek Aradon a fiatalok.
Október végén tartottuk az évente sorra kerülő Keresztirány-elköteleződés alkalmat, amelynek keretében az idei évre 24 személy köteleződött el az Keresztirányban. Egy kis változást vezettünk be az elköteleződéssel kapcsolatban, az elmúlt évet kiértékelve és a tapasztalatokat, visszajelzéseket figyelembe véve, úgy döntöttünk, hogy nem lesz az idén kétszintes elköteleződés, nem lesz munkatárs és segítő, hanem egyedül csak elkötelezett keresztirányos. Ez azt jelenti, hogy aki elköteleződött lehetőségei/életkörülményei szerint teszi, amit tud, de azt szívvel, lélekkel.
Köszönjük, hogy imáitokkal és anyagi javaitokkal támogattatok bennünket! Isten fizesse!
És kérjük imáitokat és támogatásotokat a továbbiakban is, hiszen nélkületek ezek nem jöhettek volna létre.

A Keresztirány csapat nevében,
André Zsófia