Folyatodott a tanítványság-képző Udvarhelyen

Folytatódott az elmúlt hétvégén, a tanítványság-képző Székelyudvarhelyen a Márton Áron ifjúsági házban, ahol ez alkalommal 23-an voltunk együtt. A hétvégén megtudtuk, hogy Istennek van egy személyes terve mindannyiunk számára, időt tölthettünk Jézus lábaihoz ülve, megnéztük, hogy is állunk az időbeosztásunkkal és Istennel, való kapcsolatunkkal. De volt szó személyes imáról, kötött imákról, és arról is, hogy mit tegyünk, ha épp nem szól hozzám Isten, vagy semmi kedvünk imádkozni.

Hálásan köszönjük T. Csont Ede atyának, hogy ez alkalommal is rendelkezésünkre bocsátotta a termet, a kommentált Szentmisét, és hogy egész nap folyamán a segítségünkre volt. Az Úr áldása kísérje életét és szolgálatát!

A további beszámoló inkább legyen a résztvevők részéről:

„Az Isten szeretete végtelen. A legfontosabb dolog az emberi életben a személyes kapcsolat Istennel, hisz ez adja meg a lelki békét és az igazi örömet. Ezt a kapcsolatot imával lehet ápolni, fejleszteni.” (Magyari Timi)

„Ezen az alkalmon lehetőség van döntést hozni, megtudni új, eddig ismeretlen dolgokat Istenről, és azt, hogyan éljük a mindennapjainkban Istennel.”

„Elmondanám, hogy Istennek terve van vele, és hogy „csak egy a szükséges”. Ha úgy érzi, Isten nem válaszol, ne hagyja abba az imát.” V.R

„Ha szeretnének Istenről rengeteg mindent megtanulni érdekesen, élvezhetően, ha szeretnének sok vagány embert megismerni, időt tölteni velük, akkor itt a helyük.”

„Simán megéri eljönni egy ilyen programra, mert fenomenális élménnyel gazdagodhatsz. Nagyon jó tanításokat hallhatsz arról, hogyan imádkozzál, milyen legyen az Istennel való személyes kapcsolatod, és választ kaphatsz a kérdéseidre is.”

„Istennel élni milyen jó, mert szabadság, öröm és áldás az élet vele. Bőség van vele, célirányt ad a kereszt, hogy hol állok, és merre kell tartanom. Az ima jó, mert felemel Isten dicsőségébe és szabaddá tesz az életre.” (Kandó Csaba)

„Lehet, pillanatnyilag jobb lenne máshol lenni, de hosszútávon megéri.”

„Érdemes eljönni egy ilyen programra, mert sok új dolgot tanulhatsz, amivel Jézus tanítványává válhatsz, és másoknak is utat mutathatsz az örök élet felé.”

„Nagyon jól lehet fejlődni, ötleteket ad, de ugyanakkor oda is rak gondolkozni bizonyos dolgokon.”

„Istennek terve van velünk, hogy soha nem hagy el minket, kegyelme árad ránk. Ha üresnek érezzük az életünk és felhős az ég, pont akkor kell leginkább kitartani az imában.” (Csegzi Éva- Hajnal)

„Az, hogy jó Istennel időt tölteni, és hogy szeret Isten még akkor is, ha nem azt adja, amit te kérsz.”