Biblia tábor volt Simerián

A Keresztirány egy kis csapata idén is akcióba lépett együtt Istennel Simerián (Piskitelepen), ugyanis az 5-8. osztályos tábor idén sem maradhatott el. A táborban összesen 35 gyerek, 20 fiú és 15 lány vett részt.
Az idei tábor témája a szövetségkötés volt, a Tízparancsolatot tanulmányoztuk és vizsgáltuk meg aprólékosan és interaktív módon. A tábor során eljutottunk arra a következtetésre, hogy a Tízparancsolat nem elválaszt, hanem összeköt Istennel, a Tízparancsolat híd köztem és Isten között, a bűneim okozta szakadék felett. A tábor minden napján volt lehetőség személyes beszélgetésre Jézussal a reggeli imák alkalmával. Nagy áldás és kegyelem volt mindenki számára a két szentségimádás és nem utolsó sorban a szentmisék, amelyeket minden alkalommal a helyi plébános, Jani atya celebrált.
A táborból természetesen nem maradhatott ki a sporttevékenység sem, volt focibajnokság, métáztunk, röplabdáztunk, és sok más nagyon szórakoztató játékokat is játszottunk.
A résztvevők a tábor mottóéneke mellett, amely a Nincs más Isten volt, naponta tanultak egy új keresztény dalt.
A tábor során műhelymunkák is voltak, ahol gyertyát öntöttünk, illetve gyöngyöt fűztünk, vagy bogoztunk.
Mivel nagyon forró volt a hangulat és az idő is, ezért két alkalommal is lehűtöttük magunkat. Az egyik alkalommal meglátogattuk a Clocot-vízesést, igazi élmény volt fürdőzni és lubickolni egy csaknem 20 méteres vízesés alatt. Egy másik alkalommal calani strandon csobbantunk, ahol megrendezésre került egy vízi vetélkedő is, amit nagyon élveztek a résztvevők.
A hagyománytól nem eltérve a táborban tanultakat a résztvevők gyakorlatba kellett ültessék a szombati akadályversenyen, ami a híres simeriai botanikus kertből indult és a Kenyérhegy lábánál fejeződött be. A résztvevők nagyon jól helytálltak a próbák során, amelyek a napi témákhoz kapcsolódtak. Az akadályversenyt a természetben szentmisével zártuk, majd felmentünk a Kenyérhegyre tábortüzet rakni.
                                                                                                          Roman-Bakos Hajnalka - táborvezető

Pár rövid beszámoló arról, hogy a többiek hogyan élték meg a tábort:
"Számomra a tábor nagyon jó élmény volt, sok jó új barátot szereztem és nagyon fontosak lettek számomra. Istenhez is közelebb kerültem, nagyon élveztem az egészet. Egyáltalán nem is akartam elmenni a táborból, vissza Aradra."
                                                                                                                                 Bitai Vivien – résztvevő

"Nekem a táborba tetszett, amikor a strandon voltunk, és hogy fürödtünk. Nagyon tetszett a szentségimádás, mert közelebb kerültem Istenhez, és hogy megáldottattok és imádkoztatok értünk. Nagyon tetszettek a bajnokságok és a játékok."
                                                                                                                               Balla Andrea – résztvevő

"Az idei simeriai tábor jó volt! Volt sok újdonság, de a legjobb az volt, amikor az akadályverseny volt és a strandolás, meg amikor néztük a filmet! Remélem, hogy jövőre is lesz tábor, mert ha igen már alig várom! Tőlem egy 10-es az egész tábornak!!!..."
                                                                                                                          Stefanik András – résztvevő

"Számomra az volt a legjobb az egész táborban, hogy rájöttem, mennyit is fejlődtem valójában az utóbbi években. Tudtam én, hogy Isten által napról napra tanultabbá, érettebbé és felnőttebbé válok, tehát tisztában voltam vele, hogy növekszem, de sosem tudtam igazán lemérni, hogy mennyi is valójában az annyi. A tábor tökéletes alkalom volt erre. Megtapasztaltam azt, hogy nem voltak hiábavalók az utóbbi évek, amelyeket Istennek adtam annak érdekében, hogy formáljon. Nagyon jól éreztem magam a szolgálataimban, olyan szolgálatokban is, amelyek azelőtt pocsékul mentek nekem, és ezen felül még arra is rájöhettem, hogy Isten elhívást adott nekem a fiatalok felé, és az elhívás mellé ajándékba még tekintélyt is kaptam Tőle a fiatalok felé. Nagyon a szívemre helyezte táborozókat és csodálatos volt szemtanúja lenni annak, ahogy napról napra, közelebb kerülnek Istenhez, és hogy Isten megengedte, hogy ennek a tervének én is a részese legyek."
                                                                                                                             Holt Sebastian - szervező