Adventi lelkinap Piskin

December 7.-én egy tartalmas adventi lelkinapot töltöttünk együtt Piskin odavalósi és aradi fiatalokkal.
A programot ismerkedős játékokkal kezdtük, és ebben a feloldódott hangulatban töltöttük az egész napot.
A résztvevők közelebről megismerkedhettek egy bibiliai személlyel, Józseffel, aki csalódott jegyesében, Máriában és el akarta őt hagyni, de nem állt bosszút rajta, mivel szerette. József példája alapján a résztvevők is felmérték saját csalódásaikat barátaikkal, Istennel kapcsolatban, és mindezt egy levélben és imába foglalva elmondhatták Istennek.
A bibliai történet folytatásából  felismerhették azt, hogy Isten József mellett volt ebben a helyzetben is. Amikor Isten megkérte őt arra, hogy vegye magához Máriát, mert a gyermeke a Szentlélektől fogant, József úgy döntött, hogy bízik benne és megtette azt. A fiataloknak is lehetőségük volt dönteni, hogy meg szeretnének-e próbálni bízni Istenben, aki azokat a helyzeteket is kézben tartja és a legjobbat akarja kihozni belőlük, amiket nem értünk. Ezt követően a bizalom előnyeit és nehézségeit  izgalmas játékokban tapasztalhatták ki. Majd a szentmise keretén belül személyesen is találkozhattak Jézussal az oltáriszentségben.
A lelki töltekezés mellett karácsonyi mécsesek készítésével és énekekkel is készültünk az ünnepre.
Köszönetet szeretnénk mondani Jani atyának és a szülőknek, akik mindig szeretettel fogadnak minket a plébánián, és mindent megtesznek, hogy a programok a lehető legjobban teljenek.