5-8 osztályos tábor Pálpatakán

Idén is voltunk a hegyen. A Keresztirány Ifjúsági Szolgálat 6 munkatársa néhány lelkes segítővel és együtt Istennel megszervezte 2013-ban is Pálpatakán az 5-8.-os bibliatábort.

Idén negyvenhárom gyerek vett részt a táborban, akikkel az Igazi Kincs keresésére indultunk augusztus 19-én. A tábor 25-ig tatott. Ez idő alatt a fiatalok találkozhattak sok különböző személlyel a Bibliából. A földműves gazdával, akinek a segítségével felfedezhették magukban is a kincseket. Máté is eljött hozzánk, aki elmondta, hogy Jézus hányszor elment mellette és hívta, hogy kövesse, de ő csak magával foglalkozott, itt felismerhették ők is, hogy nem jó, ha túl sokat foglalkoznak magukkal, így nehezen találhatják meg az igazi kincset. Aztán hallhattak egy gazdag ifjúról, aki találkozott Jézussal, de túlságosan ragaszkodott a vagyonához, és így nem találta meg az igazi kincset, ezáltal rájöhettek a résztvevők is, hogy tenni kell annak érdekében, hogy elnyerjék a kincset, hogy Jézus szabad szívet szán nekünk, s ne ragaszkodjanak úgy a dolgaikhoz. Később személyesen is találkozhattak az Úr Jézussal az Oltáriszentségben, és meghozhatták magukban a döntést, hogy akarnak tenni a kincsért és bízni akarnak Istenben, aki többet ér és többet ad minden gazdagságnál. Másnap egy özvegyasszony történetéről hallhattak, aki odaadta minden vagyonát és Istenbe vetette bizalmát, aki mindent el tud intézni, így többet tud cselekedni, mint mi tudnánk abból a két fillérünkből. Meghozhatták ezt a lépést, a két fillérüket odaadva Istennek, hogy ezután az Ő barátai akarnak lenni, és bízni Benne.

A történetek, előadások mellett még nagyon sok egyéb tevékenység töltötte ki a napjainkat Pálpatakán. Voltunk kirándulni, játszottunk együtt, méta, pingpong, tollas, focibajnokság is volt, lovagolhattunk, a facebook veszélyeiről hallhattak, de sok kézműves műhely is volt, mint quiling, színes virág készítése, pasztellkréta rajz, tusrajz, pólófestés és hasonló foglalkozások, amikkel leköthették magukat a gyerekek és kikapcsolódhattak. Minden nap voltunk szentmisén, valamint részt vettünk egy magyarázott szentmisén, amit Csont Ede atya vezetett, itt megismerhettük különböző titkait és magyarázatait a szentmisén történő dolgoknak. Voltunk igazi kincskereső expedíción, ahol sokféle akadályon kellett átküzdeniük magukat a kiscsoportoknak. Tábortüzet is raktunk, és a tűz fényénél díjazásra kerültek a tábor vetélkedői, bajnokságai is.

Köszönetet mondunk a „hegyi pap bácsinak”, Nt. Bordi János plébános úrnak, hogy olyan szívesen fogadott és helyet adott a templomban, és T. Csont Ede atyának, aki több napot is velünk töltött.

Néhány visszajelzést olvashattok a táborozóktól:

  • "Megéri eljönni, mert érdekesebb, mint más táborok, lehet szórakozni, de vannak komoly dolgok is."
  • "Nagyon vagányak a programok, megéri eljönni. Itt a táborban kikapcsolódhatsz, elfelejtheted egy kicsit az otthoni életed. Kimozdulhatsz otthonról, és testileg, lelkileg feltöltődhetsz. Jövőre is alig várom!"
  • "Egy nagyon jó tábor, ahol szerezhetsz egy új barátot, Jézust."
  • "Rengeteget lehet szórakozni, meg lehet tapasztalni Isten igazi szeretetét, rengeteg sportolás, kincskeresés, újdonságok lesznek számotokra és új barátokat is lelsz."
  • "Nagyon jó és érdemes elmenni, igazi találkozás Istennel, kreatív és sokszínű."
  • "Attól, hogy egy vallásos tábor, nagyon izgalmas, érdekes, jók a programok, és itt megtanulhatod, hogy Istennel bulizni is lehet."

 György Attila táborvezető