Házhoz szállítjuk

Azért vagyunk, hogy a Kereszt irányába tartva szolgáljuk az Egyházat és annak ifjú tagjait. Az alábbi linkekre kattintva találod mindazon programjaink leírását, amelyeket szívesen elviszünk hozzátok (plébánia, iskola, tábor, kirándulás, stb.), hogy fiatalokat evangelizáljunk.

A Keresztirány Ifjúsági Szolgálat jellemzője, hogy a magját elkötelezett fiatalokból álló team alkotja, Krisztus-központú, radikális, lelkes, kreatív és mindig fiatalodó ifjúsági szervezet. Ifjúsági szolgálatunk nem korlátozódik az alább feltüntetett programokra. Írj nekünk, és egyeztetve előrukkolhatunk valami egészen újjal és közösségedre szabott programmal.
 
Az itt említett programokkal nagyrészt a 15-25 éves korosztályt célozzuk meg. De vállalunk, kisebb korosztály, azaz a 7-14 évesek felé is programokat. Az idősebbek részére ajánljuk a felnőtt-képzési programokat.
 
 
KOKTÉL
 

-Tudod, hogy hogyan jön létre egy ifjúsági csoport?

-Egy bolond százat csinál.”

Ha a Kereszt irányába tartunk, sokat segít, ha tudunk egy ütemre lépni…

A KOKTÉL frissen alakult, vagy új lendületre vágyó ifi csoportok számára készült.

A célja, hogy lehetőséget teremtsen egy újfajta közösségi élményre a fiatalok között. Újszerű, mert játékprogram (közösségformáló játékokat vezetünk le), közösségi, mert mindenben egymásra csodálkozunk rá és élmény, hiszen ahol fiatalok vannak, ott anélkül nem lehet megúszni smiley.

A program jellegzetessége, hogy játékaink nemcsak a közösséget formálják egységesebbé, hanem az Evangélium üzenetét is magukban hordozzák. Szeretnénk segíteni a csoportvezetők munkáját és az ifi csoporton belül a személyes kapcsolatok kialakulását, ezért bárhová szívesen elmegyünk, ahová meghívnak.

Időben másfél napot tesz ki: egy fél napot a helyi csoport(ok) vezetőivel töltünk (hogy ismerjük meg egymást, tanuljunk egymástól és épüljenek köztünk a kapcsolatok), és egy teljes napot az ifi csoport tagjaival (ideális esetben 15-25 fővel tartjuk, de 12 résztvevővel már meg tudjuk tartani).

Korcsoport: 14 éven felüliek.

Ha szeretnél többet tudni a Koktélról, írj nekünk.

 

ONLINE ISTENNEL

Mindenki vágyik arra, hogy hallja Isten hangját. Sokszor tapasztaljuk, hogy az ima - bár azt tanultuk róla beszélgetés Istennel - bizony monológ... Hogyan lehet Istennel kapcsolatba lépni? Kell hozzá valami különleges adomány, adottság, karizma vagy érdem? Ez a program abban segít, hogy a fiatalok személyes tapasztalatot szerezzenek Isten közelségéről. Az imáról szól... Kicsit másként, mint ahogyan szokva vagyunk... 

A középpontban András van, aki megtalálta a Mestert... Ezen a lelki napon mindenki lehet András, megtalálhatja a Mestert és ebből a megtapasztalásból nekiindulhat elvinni a hírt testvéreinek...
 
Korcsoport: 15 éven felüliek
 
Időtartam: hétvége (min. 1 teljes nap) - vagy akár több
 
Létszám: min. 20 fő
 
 
LEGYÉL IGAZI
 

Ki vagyok én? Milyennek lát a világ? Milyennek látom én a világot? Milyennek lát Isten? Hogyan lehetek önmagam?

Hogyan élhetek igazán boldog életet? Egyáltalán mi a boldogság? Mit mond erről a világ? És Isten?

Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre keressük a választ, és közben közelebb kerülünk ahhoz a képhez, tervhez, amit Isten rólunk megálmodott.

A program célja, hogy tudatosítsuk azokat a hatásokat, amelyek nap mint nap érnek és ne igazodjunk a világhoz, hanem Isten tervéhez közelebb kerülve mi legyünk a világ átalakítói.

Legyél igazi, vagyis engedd, hogy Isten azzá tegyen, aki igazán vagy!

Korcsoport: 14 éven felüli fiatalok (max. 30 éves korig).

Időtartam: 1 nap vagy 1 hétvége, a lehetőségek szerint.

Létszám: min. 20 fő (Max. 600).

 

MÁRIA ISKOLÁJA

Szűz Máriától nagyon sok mindent tanulhatunk: igent mondani Istennek, beállni az Ő tervébe, betöltekezni Szentlélekkel, mások szolgálatára lenni, követni Jézust, bízni Istenben, elfogadni a nehézségeket, hordozni Jézust a világban, imádkozni...

Mária Iskolája olyan programsorozat, amelynek során Máriával együtt nézünk Jézusra. Interaktív, mély sorozat, amelynek egyes részeit akár külön is meg lehet tartani.

Olyan csoportoknak ajánljuk, akik szeretnének elmélyülni az Istennel való kapcsolatukban, vagy lelki életük valamelyik területén.

Általában hétvégés (de szükség esetén 1 naposra is zsugorítható) lelkigyakorlatok, amelyek kreatív módon visznek közelebb Isten titkaihoz.

Korosztály: 14 éven felülieknek ajánljuk. Egyes részek 12-14 éveseknek is megtarthatók.

Folyamatban van a rózsafüzér titkai szerinti 4 részből álló sorozat kidolgozása is.

Részletkért vedd fel velünk a kapcsolatot.

 

JÓNÁS AZ ENGEDETLEN KÜLDÖTT

Belső gyógyító kurzus fiataloknak az elhívásról, félelmekről, vágyakról, istenképről, függetlenségről és kapcsolatról.

Jónás mindenkiben él: amikor nem tetszik, amit Isten kér, amikor menekülünk, amikor szembenézünk... Nagyon szép kurzus, amelynek során magunkba nézünk, és teret engedünk Istennek, hogy helyre tegye a gondolatainkat, elképzeléseinket, gyógyítsa kudarcélményeinket, sebzettségeinket, új lendületet adjon.

Időtartam: 1 teljes hétvége.

Korcsoport: 14 éven felüliek.

Létszám: ideális esetben 20-30 fő (min. 15 - max. 40).

Jó, ha a kurzus bentalvós (nem kell haza menni aludni), pl. egy lelkigyakorlatos házban, kollégiumban célszerű megtartani.

 

A NAGY KÉRDÉS

Mindenkinek meg van a maga „nagy kérdése". Ez a lelki nap nem arról szól, hogy mi mit akarunk mondani a fiataloknak, hanem arról, mit akarnak ők megtudni. Mindenki elhozhatja a "nagy" kérdését és a nap folyamán válaszokat keresünk. Egy kreatív, beszélgetős, kérdezz-felelek nap. A lényeg, hogy maga Isten fog válaszolni! Nem vicc! smiley

Célcsoport: 14 éven felüliek.

Időtartam: 1 nap.

Létszám: 15-30 fő.

Előkészületet igényel a résztvevők részéről is: kérdéseket összeírni! smiley

 

AZ EGYHÁZ KINCSEI

Hétvégi kurzus arról, ami annyira a miénk, hogy észre sem vesszük. Isten rengeteg gazdagságot bízott ránk, és ennek sokszor nem is vagyunk tudatában.

 A kurzus folyamán a résztvevőknek lehetőségük nyílik olyan oldalról megismerni a katolikus egyházat, amelyről ritkán esik szó. Egy valódi találkozásra nyílik lehetőség Jézussal, sőt nem is egyre, hanem az egész hétvégét különleges módon Vele töltjük! Ajánljuk azoknak, akik szeretik az egyházukat és szeretnék jobban megismerni, és különösen azoknak, akik már csalódtak, és nem igazán tudják hová tenni az egészet! Akik pedig azt mondják: "Isten igen, Egyház nem", azoknak mi azt mondjuk: "Gyere el erre a kurzusra és fedezd fel a meggyőződésed igazi jelentését!" (nem kell lemondanod róla, csak értsd meg, mire mondasz igen-t és mire nem-et)
 
Időtartam: egy teljes hétvége vagy 2 teljes nap esetleg hosszabb.
 
Korcsoport: 15 éven felüliek.
 
Létszám: min. 20 fő
 
 
GEDEON AZ ISTEN VÁLASZTOTTJA
 
Gyerekeknek szóló program, amelyben megtudhatják, ki lehet Isten választottja, mire van szüksége Isten emberének, felismerhetik saját értékeiket. A program során különféle kreatív és interaktív tevékenységek által a gyerekeknek lehetőségük nyílik megtapasztalni Isten közelségét és kialakítani vele személyes kapcsolatot.
Korcsoport: 7-10 és 11-14 évesek.
 
Időtartam: min. 1 hétvége, max. 5 nap (pl. Bibliatábor) Kisebbeknek a táborforma ajánlott!
 
Létszám: 20-40 fő.
A weboldalt folyamatosan frissítjük a "házhoz szállítható" ifjúsági programok leírásával...
Válogassatok kedvetekre!