"Vidd le a szemetet !"

Sziasztok 

El kell meséljek nektek valamit 
Biztosan ismeritek azt az igét, hogy : " Legyetek tehát éberek, mert nem ismritek sem a napot sem az órát. " Máté evangéliumából van a 25,13. Na ismerni én is ismerem, de a szívemig úgy igazán sosem jutott el... akárhányszor olvastam, vagy hallottam egy-egy prédikáció során mindig valahol a felszínen maradt bennem. De képzeljétek el, hogy Isten segített felfognom, hogy mennyire fontos ez az ige, és hogy mit is jelent valójában.
 
Az történt, hogy a kollégiumban ahol lakok pár barátnőmmel együtt, van egy adminisztrátor nő, aki mindig ellenőrzi a szobák állapotát, hogy ki van-e takarítva, le van-e vive a szemét meg ilyenek. Na hát mi nem vagyunk a leg rendesebbek....de azért igyekszünk tisztán tartani a szobákat. Egyik nap...mindenki lazult a szobában..nem csináltunk semmit különöset, csa úgy elvoltunk, (a szemetesek tele voltak, rend volt, de nem volt nagy tisztaság..még türhetően nézett ki a szoba )s egyszercsak berobban a szobába a kedves adminisztrátor hölgy, és totál feldult állapotban kezdett szidni minket, hogy már megint hogy néz ki minden, és mi ez a rendetlenség, meg mért nincs levive a szemét meg ilyenek...és büntetést szabott ki a szobánkra, pénzbírságot. Na én persze kezdtem mentegetőzni, hogy hát le akartuk vinni a szemetet...és hogy pár nappal ezelött TÉNYLEG ki volt takarítva...de ő rámförmedt, hogy az nem számít, mert minden nap ki kell takarítani...és hogy mindegy mi volt pár nappal ezelött, mert most nincs rend...ezzel aztán szedte magát és elment, de a büntetést azért ki kellett fizetni.
 
Felháborodtam, és kezdtem Istennek panaszkodni, hogy most nézze meg, hogy tényleg ki volt takarítva, és hogy jártunk..hogy tényleg le akartuk vinni a szemetet mért nem tudott ez a nő csak kicsivel később jönni...na erre olyan választ kaptam, hogy rendesen összeszégyeltem magam. Az Úr azt mondta, hogy Ő is így fog visszajönni, ugyan ilyen hirtelen, és TÉNYLEG készen kell legyen a lelkünk minden nap, és minden percben, mert akkor majd hiába mondom neki, hogy hát izééé..pont most akartam menni gyónni, vagy jöjjön vissza Húsvétkor vagy Karácsonykor, mert akkor van a "nagytakarítás" a lelkemben, vagy hát egy héttel ezelött még "rend" volt....
 
rájöttem, hogy sokszor hajlamos vagyok a lelki rendetlenségemet, és mocskomat cipelni, és eltürni, kifogásokat keresni...hogy majd holnap, majd később..majd valamikor...és egy idő után úgy megszokom a mocskot, hogy már fel sem tünik hogy baj van...és mire észbekapok, már akkora szemétdomb van Jézus és köztem, hogy szinte lehetetlen átkelnem rajta.. és milyen jó az Isten, hogy ebbe a szemétdomba is lenyul értem, és nyújtja a kezét felém, és FELÉD is... csak belé kell kapaszkodni.  és hagyni, hogy kihúzzon a mocsokból. Ő azt is mondta, hogy nem egyedül kell megbírkoznom a sok szeméttel, Ő segít nekem a rendrakésban, és vérével teljesen tisztára mos engem, de kérnem, és hagynom kell hogy segítsen. 
 
nah hát ez annyira klassz... nem mondom, hogy mindennap sikerül így élni, de igyekszem...és magammal együtt téged is bátorítalak, hogy ne gyüjtögessük a "szemetet", kérjük, és hagyjuk Isten kegyelmét munkálkodni. 
 
Vass Gyopár