Isten igazi arca

Sziasztok. Képzeljétek el, valamelyik nap éppen a Filemonnak írt levelet olvastam.

Így kezdődik:

"Pál aki fogoly Krisztus Jézusért." /Fil1,1/

 Amikor ezt elolvastam, éreztem, hogy Isten szeretne mondani nekem valamit ezen az igén keresztül. Nagyon kiváncsi voltam, hogy vajon mit fog kihozni belőle.                                

Megnéztem egy másik fordításban is, ahol úgy írta, hogy  "Pál, aki Krisztus Jézus foglya" . Amikor ezt elolvastam, hirtelen eszembe jutott, hogy a 1Jn 4,8-ban azt írja, hogy Isten a szeretet. 

Akár úgy is kezdhette volna a levelet, hogy Pál, aki a szeretet foglya, vagy a szeretet fogságába esett. És elkezdtem azon gondolkozni, hogy milyen lehet az a szeretet, ami ennyire megváltoztatta egy ember életét, és akkor Isten valami gyönyörű dolgot mutatott nekem.

 Ha Isten maga a szeretet, akkor ez azt jelenti, hogy a szeretethimnuszra tekinthetünk úgy, mint Isten személyiségének a leírására:

"Isten türelmes, Isten jóságos, nem féltékeny, nem nem kérkedik, nem fuvalkodik fel, nem tapintatlan, nem keresi a magáét, nem gerjed haragra, nem feltételezi a rosszat, nem örül a gonoszságnak, de együtt örül az igazsággal; mindent eltűr, mindent elhisz, mindent remél, mindent elvisel. Isten soha meg nem szűnik"  /2Kor 13,4-8/

 

Bádon Tünde