Ezt gondolom a nagy figyelmeztetésről

Kedves testvérek, fiatalok és felnőttek fel szoktak keresni a "Nagy figyelmeztetéssel" kapcsolatos kérdésekkel... Sokan vannak összezavarodva.

Már ez önmagában elég jele annak, hogy ez nem valószínű, hogy Istentől van...
 
Úgy gondolom Jézus mindig is elsősorban józanságra tanít mindenkit és a Keresztirányban mi is mindig azt tanítottuk: a természetfeletti a természetesre épít! Tehát előbb a józan eszeddel vizsgálj meg mindent!
"ne veszítsétek el rögtön józanságotokat, és sem lelki kinyilatkoztatás, sem állítólag tőlünk eredő mondás vagy levél ne ijesszen meg benneteket, mintha az Úr napja már küszöbön állna" 2Tesz2,2
 
Fontosnak tartom, hogy hozzászóljak ehhez a témához, s ha azt látjátok, hogy bárhol zavart keltett a Nagy figyelmeztetés, bátran továbbítsátok soraimat, és nyugtassátok meg a testvéreket!
Aggasztónak találom, hogy sokakban kétségek merülnek fel Ferenc pápával kapcsolatban - hiszen a figyelmeztetés most nyiltan ez hirdeti:
"Nem Én jelöltem ki ezt a személyt, aki azt állítja, hogy az Én Nevemben jön.
Ő, Benedek pápa fogja vezetni Követőimet az Igazság felé. Én nem hagytam el őt, és Szívemhez közel fogom tartani őt, megadván neki azt a vigaszt, melyre szüksége van ebben a rettenetes időben. Trónját ugyan ellopták, de hatalmát nem. Jézusotok" (2013.márc.13-i üzenet)
Ez már csak azért is gáz, mert az első "hamis pápás" próféciák már 2002-ben megjelentek, amikor azt mondták, hogy II. János Pál nemsokára távozni fog, és utána jön a hamis pápa... Szóval, ha hitelt adunk a nagy figyelmeztetés prófétáinak, akkor már 16.Benedek is anti-pápa volt...
:-)
Józan ember ezen csak mosolyogni tud... hány hamis pápánk lesz még?
 
Kicsit utánanéztem és 1974 óta folyamatosan vannak ilyen-olyan, hasolnó üzenetű jövendölések... Nem tudom, hogy olvasták-e egymásét, vagy nem, de azt igen, hogy 2013-at írunk és mégmindig ugyanazt mondják és sehol semmi, csak időszakonként nagy hisztériák az egyszerű, jószándékú, buzgó és gyors változásra vágyó hívek körében. Szomorú, hogy az elkötelezett és lelkes embereket zavarja meg leginkább és Jézus helyett a prófétákkal foglalkoznak!!! Vajon ki örül ennek???
Tegyük fel, hogy valódi próféták és igazuk van...
2011-ben azt jövendőlték, hogy 2011 novembere és 2012 december 31 között fog bekövetkezni a nagy világosság... Láttatok valamit? Mert én nem...
Na de tegyük fel, hogy igaz, amit mondanak:
- el kell ítélnünk 16.Benedek pápát, mert szerintük hamis-pápa volt és Boldog 2.János Pál volt az utolsó igazi pápa!
- és bezárkózva kéne várnunk minden nap valami fényt, lehúzott rollóval és bespájzolva... Igen ám, de akkor ki fogja látni hogy eljött a fény, ha nem is nézünk ki?
Na, kicsit eltúloztam... De láthatjátok ti is, hogy józan ésszel ez minimum nevetséges!
2 mondatot hadd írjak erről a témáról, ahogyan én látom:
 
    Izajás próféciája alig 500 évvel később teljesedett be! - pedig azt írta "már sarjad, nem látjátok" ... Istennél az idő másképp telik...
    Jézus azt mondta: nem a mi dolgunk foglalkozni ezekkel, csak az a dolgunk, hogy hirdessük az evangéliumot!
 
Lk 21, 7Erre megkérdezték tőle: "Mester, mikor fognak ezek bekövetkezni? És mi lesz a jel előtte?" 8Így válaszolt: "Vigyázzatok, nehogy félrevezessenek benneteket! Sokan jönnek az én nevemben, s mondják: Én vagyok. És: Elérkezett az idő! - Ne kövessétek őket."
 
ApCsel 1, 7"Nem tartozik rátok - felelte -, hogy ismerjétek az időpontokat és a körülményeket. Ezeket az Atya szabta meg saját hatalmában."
 
Ferenc pápa egy valóban alázatos, egyszerű ember - viccesen fogalmazva ezért sem tudja, hogy kell viselkedni a Vatikánban... :-P Aki kíváncsi nézzen utána a vatikánirádió oldalán vagy a zenit oldalán - hiteles katolikus hírekből és ne üljön fel mindenféle prófétáknak!
 
Egy időben (néhány hétig) én is hatása alá kerültem, de nyugtalanságot hozott, sokat imádkoztam és az Úr kijózanított!
Jézus velünk van! A legnagyobb jelek és csodák, amelyeket várnunk kell, az emberek megtérése! És ebben mi a Megváltó munkatársai vagyunk!!! Ezért érdemes nekünk is minden nap felvenni a keresztünket és harcolni a (bennünk munkálkodó) sötétséggel!
Rajtunk áll, hogy a következő nemzedék üdvözül-e vagy elkárhozik: képesek vagyunk-e hitelesen megélni és hirdetni, vonzóvá tenni a hitet mások számára!
Amíg figyelmeztetésekkel és magánkinyilatkoztatásokkal foglalkozunk, addig nem Istent szolgáljuk! Hiszen ő pontosan ezektől óvott. Azt hagyta ránk, hogy hirdessük az evangéliumot minden teremtménynek (Mk16,15). Az Evangéliumot! Jézus Krisztus személyét, életét, tetteit! Nem a magánkinyilatkoztatásokat és nem jelekre meg akármikre kell felkészíteni az embereket!!! Az örök üdvösség a tét!
Testvérek ebben munkálkodjatok és a többi "szőrszálhasogatásokkal és elméletekkel" ne foglalkozzatok!
 
"Mindent vizsgáljatok meg, ami jó azt tartsátok meg! Mindenfajta rossztól óvakodjatok!" 1Tessz 5,21
 
kistestvéri szeretettel,
Sido Éva